27 juli 2008

De ijsjesfabriek
Zondag 27 juli 2008
Gianny wordt begin van de avond gebracht voor zijn wekelijkse Pythonuitje. Na en wandeling met de honden langs de Lage Vaart, een flesje drinken en een half uurtje spelen met blokken en een auto, is het tijd om naar bed te gaan. Of toch niet?
'Ga jij even een ijsje met hem halen', stelt Tineke voor.
'Waar moet ik dat doen?'
'Nou bij de Chinees of anders in het centrum.'
'Waarom ga je het zelf niet doen.'
Nee, doe jij maar, dan kom je ook eens buiten. En neem mijn fiets maar.'
Daar zit immers een zitje op.Met veel gemopper ga ik op pad. Tineke nestelt zich in de tuin, de vuurkorf gaat aan.
Langs de Vaart fietsen we, richting Bloemenbuurt. Wat zou zo'n jochie eigenlijk zien achter die brede rug. Boo, boo, klinkt het al snel, als we langs een aantal boten rijden. Overal zitten de mensen buiten, op hun terrasje of gewoon langs het water. Genieten van de laatste zonnestralen. Nog even voor er een nieuw onweer losbarst.
We passeren de Regenboogbuurt, rechts glinstert het donkere water, links is de Eilandenbuurt. Verder gaat, het alsmaar verder. Waar moeten we dat ijs helemaal halen? Nou bij de ijsjesfabriek. Op de Mickey Moussestraat. Die ligt in het laatste buurtje van Buiten.
Jammer, het is zondag en ijsfabriek Raemaenjan is gesloten.Dan toch maar weer naar de Chinees. Door de Stripheldenburt, met zijn prachtige woningen aan het water. De bootjes liggen kont aan kont. Vanuit hun tuin hebben de bewoners een hengeltje uitgegooid. De barbecue staat te roken. 'Bu, bu', klinkt het achter me. Goh, hij slaapt nog steeds niet en is goed wakker, want als we de busbaan oversteken en net komt er zo'n stadsdienst aanwaaien.
Bij de Chinees koop ik twee Magnums Classic-model en een Calippo sinas. Snel naar huis voor ze smelten.
'Waar heb je die gehaald', vraagt Tineke. Bij de fabriek, want in de winkel was het ijs op. Of het lekker was.Ja, nou en of.

Geen opmerkingen: