5 augustus 2012

Vakantiebestemming

Het uitzoeken van een vakantiebestemming is soms pret voor tien.  Al een paar jaar gaan we tweemaal naar Griekenland; in het voor- en najaar. Meestal naar plekken waar we nog niet zijn geweest. Lesvos is daarop de uitzondering. Maar we willen ook nog een keer terug naar Kythira en naar Samothraki. Prachtige eilanden, die niet met elkaar zijn te vergelijken.
Kythira is klein en heerlijk om er bij te komen. En waarom zou je het dan niet combineren?
Vanuit Nederland is Ross de enige touroperator, die erheen vliegt. In de gidsen worden wel wat combinatiemogelijkheden aangegeven, maar die zijn eigenlijk niet haalbaar. Ja, een fly-drive over de Peloponnesos is een mooie combinatie. En daar kiezen we voor.
We bespreken de reis in het kantoor van Ross in Wychen. We willen speciaal op 12 mei op Kythira zijn. Op de naamdag van Theodoros.
Als het kan willen we ook aan een excursie meedoen. Maar vooral lekker relaxen op het eiland van Aphrodite.
De auto’s worden alvast besproken. En we moeten ook nog met de veerboot mee, naar Nafpoli. Met de auto aan boord, die door de verhuurder vanaf het vliegveld van Kalamata wordt opgehaald. Daar mogen we hem achterlaten.
Want vanaf de tweede week wordt het een rondrit. Normaal duurt die een week, maar wij gaan er twee weken over doen, kunnen zelf het tempo bepalen en hoeven niet naar alle pleisterplaatsen. Dat geeft ook veel rust voor Tineke, die toch het autorijden voor haar rekening moet nemen. Bovendien hebben we een stukje van de Peloponnesos al gezien. Een stukje Mani. We hoeven ook niet meer naar Monevasia en naar Mystras. Maar zullen wel, net als toen, het kanaal van Korinthe oversteken. Of we nog gaan varen door het kanaal?
Door voor twee weken rondreizen te kiezen blijft er ruimschoots de tijd over om mooie, culturele plekjes te bezoeken. Tineke wil beslist naar Mycene. Zelf heb ik Epidaurus hoog op het lijstje gezet. Misschien kunnen we hier en daar een museum pakken en ook nog ergens wandeltijd inpassen.
We zullen het wel zien, daar ter plekke. Het blijft immers vakantie. En dat moet het ook blijven.

Geen opmerkingen: