29 augustus 2020

Een vijfklapper voor de beker

Zaterdag 29 augustus 2020

Na een handvol oefenwedstrijden is trainer/coach Rody tevreden over de ontwikkeling die zijn team doormaakt. Vandaag staat voor de onder veertien van FC Almere de eerste krachtmeting op het programma waarin iets te verdienen valt. Het elftal is voor de beker in een poule gekoppeld aan Aalsmeer, het tweede van Kampong en Hooglanderveen. Dat laatst genoemde team is vandaag de eerste tegenstander, een duel dat al vroeg in de ochtend wordt afgewerkt op sportpark De Marken.


Hooglanderveen is voor een deel van de Almeerse jongens een bekende. De laatste wedstrijd tegen die ploeg leverde een moeizame 1-0-zege op. Maar ja toen stond er wel een heel ander elftal binnen de lijnen. Er zijn immers diverse spelers vertrokken of gestopt. In korte tijd is Rody erin geslaagd om van ‘zijn selectie’ een vechtmachine te maken. En dat vechten is in de goede betekenis van het woord bedoeld. En dreigt iemand te ontsporen dan grijpt Rody verbaal meteen in.


Vanaf het eerste fluitsignaal laat Almere zien dat er slechts een team aanspraak op de overwinning maakt. Wel duurt het zeventien minuten voor de score wordt geopend. Op aangeven van Luca scoort rechtsachter (!) Alessio in tweede instantie. Een minuut later krijgt Luca weer een assist op zijn naam, ditmaal bedient de snelle rechterspits Ian, die afdrukt: 2-0. En als dan voor rust ook nog teamspeler Xavjé het net laat bollen lijkt de wedstrijd gespeeld.


De verslaggever weet echter ook dat na een tevreden ploeg na de pauze in kan dutten. In die eerste 35 minuten is doelman Tim geen enkele keer onder druk gezet en zijn belangrijkste daad is goed uitkomen op een diepe bal. Het centrale duo aanvoerder Soefian en de bikkelende Dion hebben bovendien hun zaakjes goed voor elkaar. Aan de zijkanten geven Alessio en Bram niets weg.


Na de hervatting vervangt de jeugdige, felle Kevin Bram en dat is zeker geen verzwakking. Ook de andere wissels pakken goed uit, maar eerst maakt Luca er nog 4-0 van na een schitterende steekpass van Xavjé.


Na die vierde Almeerse goal wordt het spel wel iets slordiger, waardoor Hooglanderveen eindelijk voor het doel van de gastheren kan komen. De afwerking laat echter te wensen over.


Het siert de bezoekers dat zij blijven voetballen en blijven hopen op een beter resultaat. De eindstand wordt door een goed doorzettende Donny, in het veld gekomen voor Xavjé, op 5-0 bepaald. Met vijf verschillende doelpuntenmakers is coach Rody uitermate tevreden. Dit is een basis om door te gaan. ,,Veel veranderen ga ik nu niet, want ik wil graag nog iets verder komen in de beker’’, zo vertelt hij na afloop.


 

Opa IJsbeer


Geen opmerkingen: