26 februari 2022

Een oefenpotje en ook nog eens vriendschappelijk

Duel BFC mix-FC Almere onder 15 jaar

Zaterdag 26feburari 2022

De wedstrijdenreeks om het ‘echie’ zijn enkele weken geleden winnend afgesloten door de jongens onder 15 jaar van FC Almere en wat kun je dan het beste doen na een weekje (school)vakantie en diverse stormachtige dagen? Je benen losgooien! En als je dan ook nog een sportieve tegenstander kunt vinden op een mooie bijna lenteachtige zaterdag is er aan alle voorwaarden voor een prettig potje voetbal voldaan.


Aan de Meerweg in Bussum fungeerde vandaag een mixture van enkele jeugdteams van de Bussumse Football Club als opponent. Zo stonden er bij de thuisploeg spelers van het eerste (landelijk spelend), tweede, onder zestien en onder veertien jaar op het veld. Bij zo’n mengeling dient zich al snel de volgende vraag aan: hoe benader je zo’n duel? Wordt dat een oefenpotje of een vriendschappelijke wedstrijd. Coach Flaviu wilde dat zijn jongen iets van dit duel leerden en zorgde ervoor dat de voorbereiding optimaal was.


Na een aarzelend begin was hij tevreden over de rondootjes en kon er aan het afwerken worden gewerkt. Een goede generale zegt echter niets over een uitstekende uitvoering.


Van de driehoekjes en goede positiespel was tijdens de wedstrijd niet zoveel terug te zien en ook van zijn opdracht veelvuldig over de grond te spelen kwam niet zo heel veel terecht. En toch… soms waren er uitstekende momenten die voor de coach helaas niet tot treffers leidden. Wel waren er fraaie mogelijkheden, zo omspeelde Luca op snelheid de keeper, maar prikte naast en smoorden enkele goede bedoelingen in het strafschop gebied van BFC.


Ook de Bussumse jongens kregen hun kansen en juichten aanvankelijk voor de verkeerde speler. Immers de allereerste doelpuntenmaker had geen blauw shirt maar een groen shirt aan. Niet veel later konden zij opnieuw juichen, want ditmaal was doelman Dani wel door een speler van de thuisploeg gepasseerd.


Misschien vond de arbiter dat toch wel sneu want nadat Donny per ongeluk over de benen was gevallen van een tegenstander, nadat hij die eerst tegen de grond had gewerkt, mocht de spits van Almere van elf meter inschieten. Donny deed dat eigenlijk bijzonder fair, door met een zwak rollertje de doelman de gelegenheid te geven om de strafschop te keren. De keeper dook echter zeer schuldbewust de andere kant op, zodat de ruststand alsnog met 2-1 inging.


Met Dylan voor Dani onder de lat was bij Almere  in de tweede helft de puf toch een beetje weg. Verder was Beau (uit het tweede) de licht geblesseerde Shae komen vervangen. En in de loop van het tweede gedeelte kwam Dani terug in het veld, maar nu als linksback voor Liam. De omschakeling bij Almere was in deze fase onvoldoende, het samenspel lukte niet en de afronding al evenmin. Behalve bij de aanvoerder die zijn eigen keeper voor de tweede keer (onbedoeld) verraste.


Dat beide teams uiteindelijk driemaal scoorden was iets voor de statistieken en dat sommige treffers de balans naar Bussumse zijde lieten doorslaan, ach wie treurt daar verder over als er geen onsportief gedrag viel te bespeuren? En het publiek...


Opa IJsbeer

 



Geen opmerkingen: