17 januari 2010

Daniëldorp

Daniël heeft beloofd om op te passen op Gianny. Raema is werken, Naomi en Martin willen uit eten en Mamoe en Opa IJsbeer zijn naar de vakantiebeurs. Dus treft Daniël zijn voorbereidingen. Hij bouwt en bouwt net zolang tot alle duplostenen op zijn. En er ligt weer een trainrails. Uitgebreid na een avondje statten. Het lijkt net Almere, dat groeit ook tegen de klippen op. Als je er een jaartje niet bent geweest is er al weer veel aan toegevoegd. En gesloopt. Datzelfde gebeurt met Daniëldorp.
En als Gianny verschijnt moet hij eerst zijn oogjes dichtdoen, zodat de verrassing blijft tot hij in de tot wonderland omgetoverde eethoek verschijnt. Het spelen heeft wel wat voeten in aarde want de duplowal belemmert zijn zicht op wat er op de achterhand gebeurt. Ja Raema die term wordt in heel veel meer dan dan alleen in de paardenwereld gebruikt. Pas als de muur is gevallen kan Gianny zijn spel spelen. Mamoe bouwt ondertussen aan een gevangenis, een speeltuin terwijl Opa IJsbeer zijn ding doet. Mamoe mag met de trein mee, boodschappen doen, buiten dooit de sneeuw weg en binnen gaat het van tsjoeke, tsjoeke tsjoeke, tsjoek. Thomastreintje wordt aangekoppeld en weer losgemaakt. De wissels hebben hier geen last van het winterse weer en doen hun plicht. Tot...
Oei, een onstporing. Waar? Natuurlijk in de tunnel, want dat is de meest kwetsbare plaats in Daniëldorp. Alle hulptroepen snellen toe, de brandweerwagen om de reizigers uit de wagons te redden, de politie om de wegen af te zetten en Bob de Bouwer om de ravage weer op te ruimen.
Net op tijd klaar voor de lunch in Tineke's Lunchroom. Bereid door mamoe voor het gehele gezelschap.

Geen opmerkingen: